Teen tasan sitä mitä itse haluan.

Jo heti nimessä voit nähdä yhden Jalon arvolupauksista. Teen koruja enimmäkseen vain jalokivistä, jalometalleista ja jalopuusta. Ne ovat minun filosofiaani parhaat materiaalit. Mietin aikanaan nimeä todella pitkään kunnes tajusin, että Jalo on täydellinen nimi. Se on upea suomalainen sana ja kuvaa täydellisesti korujeni ja filosofiani maailmaa. Kaiken lisäksi se on yksinkertainen ja konstailematon. Kuten suunnittelemani korutkin.

Koruseppänä olen täysin oman tieni kulkija. Minusta ei pitänyt tulla kultaseppää vaan jotain ihan muuta ja ehkä siksi metodini ja filosofiani ovat tälle alalle epätyypillisiä. Yksi keskeinen mottoni on: “ihan sama miten teet, lopputulos ratkaisee”. En halua tehdä bisnestä vaan haluan kehittyä koruseppänä. Tällä alalla moni tekijä haluaa pantata tietoa – minä en. Haluan siirtää ammattitaitoa eteenpäin uusille tekijöille ja sukupolville. Olen matkani varrella kouluttanut pajassani yli 100 harjoittelijaa. Tärkeimmät neuvoni nuorille tekijöille ovat “pitäkää oman näkemys” sekä “jos et usko itseesi, ei asiakaskaan usko sinuun”.

 
 
 
 
 
 

Structure meets style.

Joskus sanon että olen tämän alan skitsofreenikko. Katson koko ajan moneen suuntaan ja teen asioita monella eri tavalla. Myös täysin eri tavalla kuin monet muut. Olen myös 100 % käsityöläinen sillä suunnittelen ja teen kaiken käsin. En käytä suunnittelussa lainkaan tietokonetta.

“Skitsofreenisuus” näkyy myös siinä että matkan varrella olen suorittanut useita alan koulutuksia.

Puuseppä, jalokiviseppä, kultaseppä, muotoilija, kultaseppämestari… Nuutajärven lasinpuhalluskoulussakin tuli käytyä. Jatkuva haluni kehittyä on ajanut minua koko ajan kouluttautumaan ja näiden matkojen summana olen löytänyt oman rosoisen tyylini ja tieni jota kuljen tinkimättömästi.

 

Photos featuring
products by

CUT