Cart 0
Jalo on täyden palvelun koruseppä. Palvelen ja neuvon asiakkaita kaikissa asioissa. Seison 100 prosenttisesti korujeni takana. Jos korussa tulee ongelmia, se on minun ongelmani, ei asiakkaan ongelma.
 

Oman tien kulkija, käsityöläinen henkeen ja vereen 

Kultaseppämestari Timo Mustajärvi

 
 
5DR_0383-Edit_b.png
 
 

Timo Mustajärvi

Minulle on tärkeää työskennellä ympäristöissä jotka ruokkivat luovuuttani. Hakeudun paikkoihin jossa historia ja kauneus ympäröi minua ja estetiikka hivelee mieltä.

Jalo on arvolupaus

Yritykseni nimessä näet arvolupauksen. Valmistan koruja vain jalometalleista ja jalokivistä. Nämä materiaalit sopivat filosofiaani parhaiten. Pohdin yritykselleni sopivaa nimeä kauan kunnes tajusin että Jalo on täydellinen nimi. Jalo on sana joka kuvaa parhaiten korujani ja ajatusmaailmaani. Jalo on yksinkertainen ja konstailematon nimi - kuten suunnittelemani korutkin. 

Kultaseppänä kuljen täysin omaa tietäni. Minusta ei pitänyt tulla kultaseppää vaan jotain aivan muuta. Ehkä siksi metodini ja filosofiani ovat alalle epätyypillisiä. Yksinkertainen mottoni on: “ihan sama miten teet, lopputulos ratkaisee”. Tällä alalla moni panttaa tietoa - me jaamme sitä. Haluan siirtää osaamistani ja ammattitaitoa eteenpäin uusille tekijöille ja sukupolville. Näin ammatti pysyy hengissä. Olen matkani varrella kouluttanut ja tukenut lähes 100 harjoittelijaa. Tärkein neuvoni nuorille tekijöille on: pidä aina oma näkemyksesi, jos et usko itseesi ei asiakaskaan usko sinuun. 

Joskus katson itseäni tämän alan vastarannan kiiskenä. Katson koko ajan moneen suuntaan ja teen asioita monella eri tavalla. Olen henkeen ja vereen käsityöläinen, teen kaiken käsin. En käytä suunnittelussani juurikaan tietokonetta. 

 
5DR_0917-Edit.png
 

Jalon korut herättävät tunteita, puolesta ja vastaan. Ole oma itsesi ikuisesti ja aina.

 

Monta sepän ja muotoilijan koulutusta

Olen kouluttautunut puuseppä, jalokiviseppä, kultaseppä, muotoilija, kultaseppämestari… Ja gemmologiasta äärettömän kiinnostunut. Jatkuva halu kehittyä on ajanut minua koko ajan kouluttautumaan. Matkani varrella olen löytänyt oman rosoisen tyylini ja tietäni kuljen edelleen tinkimättömästi.

Historia

Muotoilijan tarinani alkoi vuonna 1986 jolloin lähdin puuseppäkouluun. Tämä oli lähtölaukaukseni design-maailmaan. Olen suhtautunut muotoiluun aina intohimolla. Puusepäksi valmistuttuani huomasin että materiaali ei puhutellut minua samalla tavalla kuin kivet ja metalli. Ensimmäisen jalokivivarastoni hankin silloisen työnantajani mentyä konkurssiin. Hankkimani varasto ja työkalut olivat erinomaiset ja niistä alkoi taival jota edelleen tarvon, tänä päivänä Fiskarsin ruukin upeissa maisemissa. 

Avasin vuonna 2000 oman pajan Suomenlinnaan, Helsinkiin. Unescon maailmanperintökohteena tunnettu Suomenlinna ruokki luovuuttani aivan uudella tasolla. Ennen Suomenlinnaan rantautumistani työskentelin vuodesta 1997 pajalla Lappeenrannan linnoituksella. Fiskarsin ruukissa olen vaikuttanut vuodesta 2002. Kaikki nämä kauniit ympäristöt ovat olleet oleellinen osa Jalon designia ja tarinaa. 

Harrods ja Lapponia Jewelry

Olen ollut onnekas, sillä olen urallani saanut tavata useita juuri oikeita ihmisiä. Nämä kohtaamiset ovat johdattaneet minut moneen mielenkiintoiseen työhön. 

Tein töitä Lontoossa 1997 irlantilaisen kuvanveistäjän Slim Barretin pajalla. Toteutin kultaseppänä hänen ajatuksiaan. Hänen asiakkainaan olivat siihen aikaan Lagerfeld, John Galliano sekä Harrods tavaratalo. Pidin Barretin muotoilussa veistoksellisuudesta. 

Lapponia Jewelry on Suomessa kenties tunnetuin koruvalmistaja. Sain Lapponialla kunnian olla ensimmäinen vierassuunnittelija, eli Guest Designer. Nämä kokemukset ovat olleet upeita ja opettavaisia. Oma paja ja omat visiot veivät kuitenkin voiton ja olen näiden jälkeen keskittynyt pelkästään Jalon koruihin. 

Jalo-korujen myyntipaikkoja ovat olleet Artek, Stockmann, Kiasma sekä Design Forum. Myös lukuisat design-kaupat ja museo-shopit ovat myyneet korujani.


Koruni ovat elämänmakuisia, rosoisia ja vahvoja luonteeltaan aivan niin kuin miljööt missä heidät on luotu. 

Palvelua, ei pelkkiä koruja

Tarjoan asiakkailleni kokonaisvaltaista palvelua. Palvelulla haluan ylläpitää pitkiä asiakassuhteita ja kulkea yhteistä matkaa asiakkaan kanssa. Palvelen ja neuvon asiakkaitani kaikessa koruun ja jalokiviin liittyvissä kysymyksissä. Seison 100 % korujeni takana. Jos korussa esiintyy ongelma, se on ensisijaisesti minun ongelmani. Jos en jostain syystä itse kykene auttamaan, ohjaan mielelläni sellaiselle ammattilaiselle jonka työtä itse arvostan. 
Haluan olla asiakkaalle “oma seppä”.

Tyypillinen asiakas on vaativa esteetikko 

Asiakaskuntani on monipuolinen. Muutama ryhmä erottuu kuitenkin selkeästi: pariskunnat, muotoilijat ja arkkitehdit. Sellaiset jotka haluavat koruilta selkeää käsin tehtyä ja jotain muuta kuin perinteistä kiiltävää. He ovat usein vaativia esteetikkoja, joilla on muodon ja laadun lisäksi korkeat kokonaisvaltaiset odotukset koruilta. Ja he ovat ihanteellisia asiakkaita, koska voin täyttää juuri ne tarpeet, jota he korulta ja sen muotoilijalta ovat odottaneetkin.


Teen myös tilaustöitä 

Teen myös tilaustöitä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Minulle tärkeää saada tilaustöistä omannäköisiä. Tilaustyöt ovat usein kierrätettyjä materiaaleja jotka asiakkaani monesti tuovat minulle itse. Tilaustöitä pajaltani valmistuu noin 100 kappaletta vuodesa. 

Työskentelen Fiskarsin historiallisessa ruukinkylässä, Raaseporissa. Tervetuloa pajalleni entiseen navettaan osoitteessa Isidorintie 4.